Amputasjon

EKSEMPLER PÅ DIAGNOSER FORBUNDET MED DENNE TYPEN FUNKSJONSNEDSETTELSE:

Diabetes, trafikk- og arbeidsulykker, kreft og infeksjoner

ovn-red-edit.jpg

Amputasjon kan gi funksjonsnedsettelser av varierende grad, men resultatet er ofte at brukeren trenger støtte og avlastning ved utførelse av arbeidsoppgaver. 

For mennesker med amputasjoner kan en sittestilling gi bedre muligheter for å utføre aktiviteter sammenlignet med en stående stilling, da dette kan spare energi og krefter. En arbeidsstol er derfor hensiktsmessig i forhold til amputasjon, siden brukeren kan sitte med god støtte og utføre ulike aktiviteter.

Højde

Elektrisk høydejustering

Hjelper brukeren med å komme seg opp i stående stilling, til å gå inn og ut av stolen og til å oppnå trygg forflytning til/fra seng eller annen stol. Elektrisk høydejustering kompenserer for bruk av kraft, som f.eks. ved endring av sittehøyde ved ulike aktiviteter.

Sæde

Artrodese-sete

Gir mulighet for å vinkle høyre og venstre side av setefronten annerledes. Ved for eksempel amputasjon av lårben, kan det ene benet behøve en mer åpen hoftevinkel enn det andre.

Amputationsstøtte

Amputasjonsstøtte

Via forlengelse av setet kan hjelpe med full støtte og avlastning av amputerte ben i sittende stilling. Den kan justeres og monteres/demonteres etter brukerens behov.

Sæde

Seteutformingen

Kan tilpasses den enkelte bruker, hvor for eksempel et asymmetrisk sete i noen tilfeller kan være en mulighet til å gi støtte og lindring for det amputerte benet.

Armlænspuder

Armlensputer

I ulike lengder og for eksempel ekstra myke materialer, kan avlaste i sittestilling og lette forflytning til f.eks. seng eller annen stol.

Betjening af funktionsgreb

Betjening av funksjonsgrep

Kan plasseres på høyre eller venstre side, for eksempel ved amputering av underarm. Håndbremsen kan flyttes fra den ene siden til den andre uten bruk av verktøy.

vela-logo

Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss

Tlf: 97 46 55 22
Personvern og informasjonskapsler

       Snarvei
       informasjon

Kvalifisert rådgivning og rask service

RÅDGIVNING
En del av kjernekompetansen hos VELA er rådgivning og deltagelse med testing hos brukeren. Vi bistår terapeuten i å finne stolen som dekker den enkelte brukers behov. Du sikrer at brukeren hjelpes med følger av permanente funksjonsnedsettelser så vel som ved midlertidige rehabiliteringsforløp. Vi setter brukeren i sentrum og rådgir for å finne den beste løsningen. Vi er selvsagt alltid klare til å gi råd og veiledning via telefon, e-post og chat.

RASK RESPONSTID
Service er en av våre kjernekompetanser i VELA. Vi har egne serviceteknikere og samarbeidspartnere over hele landet. Vi har kort responstid på service, reparasjoner og ombygging, og arbeidet kan ofte utføres hos brukeren slik at bruker ikke må være uten stolen sin.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss, Norge 

Telefontider
Tel: 97 46 55 22
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15