Elektrisk eller gassdrevet høydejustering?

De grunnleggende funksjonene til ståstøtte- og arbeidsstoler er; hjul (mobilitet), ergonomisk god stol med armlener (komfort og stabilitet), brems (sikkerhet) og høydejustering, slik at stolen kan tilpasses ulike aktiviteter i ulike høyder. Man kan velge elektrisk eller manuell høydejustering (gassfjær).

ELEKTRISK HØYDEJUSTERING

Elektrisk høydejustering gir god støtte for brukere som har balanseproblemer og som opplever vanskeligheter ved selvstendig flytting fra sittende til stående stilling og omvendt. I tillegg reduserer elektrisk høydejustering uønskede støt og rykk som kan oppstå i forbindelse med en manuell høydejustering, noe som kan forårsake smerter og ubehag hos noen brukere. 

Elektrisk høydejustering gjør at stolen kan komme enda høyere opp enn en stol med gass, da man ikke er avhengig av hjelp fra føtter og ben. Stolen kan for eksempel stilles høyt og setet vippes forover slik at brukeren kan flytte på seg ved å la seg ”skli” ut av stolen til stående stilling med minimal bruk av krefter. 

Med elektrisk høydejustering kan brukeren justere arbeidshøyden til den enkelte aktivitet trygt og uten bruk av krefter, og dermed øke rekkevidden betydelig.

GASSDREVET HØYDEJUSTERING

Manuell høydejustering med gassfjær anbefales for brukere som har redusert benstyrke og balanseproblemer, men som uavhengig kan forflytte seg fra sittende til stående stilling og omvendt med støtte fra stolen.

Høydejusteringen gjør at brukeren kan justere arbeidshøyden til den enkelte aktivitet, noe som øker rekkevidden, bevegelsesfriheten og selvstendighet ved gjennomføring av aktiviteten.

vela-logo

Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss

Tlf: 97 46 55 22
Personvern og informasjonskapsler

       Snarvei
       informasjon

Kvalifisert rådgivning og rask service

RÅDGIVNING
En del av kjernekompetansen hos VELA er rådgivning og deltagelse med testing hos brukeren. Vi bistår terapeuten i å finne stolen som dekker den enkelte brukers behov. Du sikrer at brukeren hjelpes med følger av permanente funksjonsnedsettelser så vel som ved midlertidige rehabiliteringsforløp. Vi setter brukeren i sentrum og rådgir for å finne den beste løsningen. Vi er selvsagt alltid klare til å gi råd og veiledning via telefon, e-post og chat.

RASK RESPONSTID
Service er en av våre kjernekompetanser i VELA. Vi har egne serviceteknikere og samarbeidspartnere over hele landet. Vi har kort responstid på service, reparasjoner og ombygging, og arbeidet kan ofte utføres hos brukeren slik at bruker ikke må være uten stolen sin.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss, Norge 

Telefontider
Tel: 97 46 55 22
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15