Lammelse

EKSEMPLER PÅ DIAGNOSER FORBUNDET MED DENNE TYPEN FUNKSJONSNEDSETTELSE:

Apopleksi, cerebral parese, infeksjon i nervesystemet, parkinsons sykdom og multippel sklerose

Lammelse

Lammelse fører til at bevegelighet og funksjonsnivå reduseres og selvstendig gjennomføring av hverdagsaktiviteter blir vanskeligere.

En arbeidsstol gir trygghet og stabilitet, slik at brukeren kan utføre aktiviteter i sittende stilling i stedet for å gjøre dem stående. De lettgående hjulene gir mulighet for sittende mobilisering, da brukeren har mulighet til å gå eller skyve stolen rundt i boligen.

Sæde og ryglæn

Sete og ryggstøtte

Kan fås i ulike former som f.eks. med støttende kroppsstøtter eller lårstøtter. Ulike typer skum og snitt kan være en løsning for å støtte brukerens balanse og å oppnå optimal støtte og komfort. Et setetrekk beskytter mot fuktighet og søl som f.eks. ved inkontinens, og kan vaskes ved 60 grader.

Sidehængt benstøtte

Sidemontert benstøtte

Kan være en fordel ved f.eks. hemiparese da den støtter fot og ben på den lammede siden for en optimal sittestilling. Den gir også trygghet når du beveger deg rundt mens du sitter i stolen.

Armlænspuder

Skålformet hemi-armlene

Støtter den lammede armen/hånden og sørger for at den ikke faller til siden. Det er også mulighet for vinkling av armlenet, f.eks. inn foran kroppen, ved behov.

Kropsstøtter

Kroppsstøtter

Gir støtte i tilfelle overkroppen faller ned, som f.eks. på grunn av tretthet i løpet av dagen.

Elektriske funktioner

Elektriske funksjoner

På f.eks. brems og høydejustering kan være en mulighet ved ulike typer lammelser, siden funksjonene aktiveres ved en lett berøring av bryteren, som kan plasseres der det er mest praktisk for brukeren.

Betjening af funktionsgreb

Betjening av funksjonsgrep

Kan f.eks. ved hemiparese plasseres på høyre eller venstre side. Håndbrems kan flyttes fra den ene siden til den andre uten bruk av verktøy.

vela-logo

Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss

Tlf: 97 46 55 22
Personvern og informasjonskapsler

       Snarvei
       informasjon

Kvalifisert rådgivning og rask service

RÅDGIVNING
En del av kjernekompetansen hos VELA er rådgivning og deltagelse med testing hos brukeren. Vi bistår terapeuten i å finne stolen som dekker den enkelte brukers behov. Du sikrer at brukeren hjelpes med følger av permanente funksjonsnedsettelser så vel som ved midlertidige rehabiliteringsforløp. Vi setter brukeren i sentrum og rådgir for å finne den beste løsningen. Vi er selvsagt alltid klare til å gi råd og veiledning via telefon, e-post og chat.

RASK RESPONSTID
Service er en av våre kjernekompetanser i VELA. Vi har egne serviceteknikere og samarbeidspartnere over hele landet. Vi har kort responstid på service, reparasjoner og ombygging, og arbeidet kan ofte utføres hos brukeren slik at bruker ikke må være uten stolen sin.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss, Norge 

Telefontider
Tel: 97 46 55 22
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15