Luftveisutfordringer

EKSEMPLER PÅ DIAGNOSER FORBUNDET MED DENNE TYPEN FUNKSJONSNEDSETTELSE:

Cystisk fibrose, KOLS, lungesykdommer og hjertesykdommer

Luftvejsudfordringer

Når man har luftveisutfordringer er det utfordrende å utføre hverdagsaktiviteter uten å bli utslitt. En arbeids-/ståstøttestol kompenserer ved å gi best mulig støtte for aktiviteter, slik at man bruker minst mulig energi og krefter.

Luftveisutfordringer medfører ofte nedsatt balanse og svimmelhet. Derfor er det essensielt å ha en stabil stol som kan bremses for å kunne utføre daglige aktiviteter. Et ryggstøtte og mulighet for vinkling av ryggen gjør det mulig for brukeren å lene overkroppen bakover og på den måten åpne opp for luftveiene.

Højde

Elektrisk høydejustering

Hjelper brukeren med å komme seg opp i stående stilling, til å gå inn og ut av stolen og til å oppnå trygg forflytning til/fra seng eller annen stol. Elektrisk høydejustering kompenserer også for bruk av krefter ved f.eks. endring av sittehøyde til forskellige aktiviteter.

Ryglæn

Ryggstøtte med korsryggpumpe eller ALB-ryggstøtte

Kan justeres i lengden, noe som gir brukeren mulighet til å åpne luftveiene. En høy rygg kan gi ekstra trygghet, f.eks. når man lener seg bakover og åpner luftveiene, som bl.a. er en fordel ved spising.

bremse

Forlenget bremsestang eller t-bremsegrep

Gir kortere avstand til bremsen og større gripeflate, noe som gjør at man ikke trenger å bruke unødvendig energi på å betjene den. Ved bruk av t-bremsegrep får man også en større gripeflate.

Store letløbende hjul

Store lettgående hjul

Gjør det lettere å gå/skyve stolen rundt mens brukeren sitter, slik at man bruker minimalt med krefter.

vela-logo

Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss

Tlf: 97 46 55 22
Personvern og informasjonskapsler

       Snarvei
       informasjon

Kvalifisert rådgivning og rask service

RÅDGIVNING
En del av kjernekompetansen hos VELA er rådgivning og deltagelse med testing hos brukeren. Vi bistår terapeuten i å finne stolen som dekker den enkelte brukers behov. Du sikrer at brukeren hjelpes med følger av permanente funksjonsnedsettelser så vel som ved midlertidige rehabiliteringsforløp. Vi setter brukeren i sentrum og rådgir for å finne den beste løsningen. Vi er selvsagt alltid klare til å gi råd og veiledning via telefon, e-post og chat.

RASK RESPONSTID
Service er en av våre kjernekompetanser i VELA. Vi har egne serviceteknikere og samarbeidspartnere over hele landet. Vi har kort responstid på service, reparasjoner og ombygging, og arbeidet kan ofte utføres hos brukeren slik at bruker ikke må være uten stolen sin.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss, Norge 

Telefontider
Tel: 97 46 55 22
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15