Nedsatt balanse

EKSEMPLER PÅ DIAGNOSER FORBUNDET MED DENNE TYPEN FUNKSJONSNEDSETTELSE:

Apopleksi, cerebral parese, infeksjon i nervesystemet, Parkinsons sykdom og multippel sklerose

VELA Tango sit-stand electric - microwave.jpg

Redusert balanse kan føre til utrygghet ved gjennomføring av aktiviteter, som igjen kan begrense brukeren i hverdagen.

En arbeidsstol gir god stabilitet mot underlaget og gir støtte for brukeren via sete og armlener. Dette gir brukeren økt trygghet i utføring av aktiviteter uten å måtte bekymre seg over å holde balansen. I sittende har brukeren også to frie hender, noe som gjør det enklere å utføre aktiviteter uten å måtte bruke en hånd for å holde balansen.

Stolen gir også mobilitet i sittende stilling, da brukeren har mulighet til å gå eller skyve seg rundt mens han eller hun sitter i stolen.

Højde

Elektrisk høydejustering

Støtter brukeren når han eller hun setter seg ned og reiser seg fra stolen. Det sparer også energi, da brukeren slipper å bruke krefter på å justere sittehøyden til ulike aktiviteter.

bremse

Forlenget bremsestang eller t-bremsegrep

Gjør at brukeren enklere kan nå bremsen og unngå å måtte vri på overkroppen. Med et t-bremsegrep får også brukeren en større gripeflate, slik at det er lettere å få tak på.

Store letløbende hjul

4-hjulsbrems

Gjør at stolen står ekstra stabilt, f.eks. ved forflytning eller når man går inn og ut av stolen.

Sæde

Setefasongen

Kan være med på å forbedre brukerens aktivitetsmuligheter og utførelse, da mesteparten av mobiliteten og balansen i sittende stilling oppnås fra sete og ryggstøtte. Ved en ståstøttestol kan det f.eks. være en fordel å velge et Midi-sete (VELA Salsa 120), da setets snitt gir brukeren maksimal stabilitet helt opp i stående stilling.

vela-logo

Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss

Tlf: 97 46 55 22
Personvern og informasjonskapsler

       Snarvei
       informasjon

Kvalifisert rådgivning og rask service

RÅDGIVNING
En del av kjernekompetansen hos VELA er rådgivning og deltagelse med testing hos brukeren. Vi bistår terapeuten i å finne stolen som dekker den enkelte brukers behov. Du sikrer at brukeren hjelpes med følger av permanente funksjonsnedsettelser så vel som ved midlertidige rehabiliteringsforløp. Vi setter brukeren i sentrum og rådgir for å finne den beste løsningen. Vi er selvsagt alltid klare til å gi råd og veiledning via telefon, e-post og chat.

RASK RESPONSTID
Service er en av våre kjernekompetanser i VELA. Vi har egne serviceteknikere og samarbeidspartnere over hele landet. Vi har kort responstid på service, reparasjoner og ombygging, og arbeidet kan ofte utføres hos brukeren slik at bruker ikke må være uten stolen sin.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss, Norge 

Telefontider
Tel: 97 46 55 22
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15