Nedsatt funksjon i ben

EKSEMPLER PÅ DIAGNOSER FORBUNDET MED DENNE TYPEN FUNKSJONSNEDSETTELSE:

Apopleksi, CP, skiveprolaps, leddgikt, muskelsvinn og multippel sklerose (MS)

NEDSAT FUNKTION I BEN

Nedsatt benfunksjon fører ofte til bevegelsesvansker og til smerter, som kan bidra til at funksjonsnivået og evnen til å være selvhjulpen reduseres. En arbeids-/ ståstøttestol kompenserer for manglende kraft i bena, slik at man kan f.eks. utføre mer krevende aktiviteter i sittende stilling i stedet for stående. Elektrisk høydejustering kompenserer i mange situasjoner for manglende styrke og funksjon i bena og sparer energi, f.eks. ved forflytning.

Højde

Elektrisk høydejustering

Kompenserer i mange situasjoner for manglende krefter og funksjon i bena, og gjør det mulig å spare på kreftene f.eks. ved forflytning. Elektrisk høydejustering støtter også brukeren i å komme seg opp i stående stilling, og kan brukes til å hjelpe med å gå inn og ut av stolen.

Sæde

Sete med lårstøtter

Gir støtte til bedre sittestilling hvis bena har en tendens til å falle ut til siden, f.eks. ved nedsatt muskeltonus. Da slipper man å måtte kompensere og bruke unødvendige krefter på å oppretholde sin sittestilling med f.eks. lår eller hofte.

Sidehængt benstøtte

Sidemontert benstøtte

Kan være en fordel ved f.eks. droppfot eller nedsatt funksjon i det ene benet. En benstøtte gir støtte til fot eller ben for å gi en bedre sittestilling, og gir støtte når man beveger seg rundt mens man sitter i stolen.

Lårstøtter

Er en mulighet hvis bena faller ut til siden f.eks. ved muskelslapphet, da den gir støtte for en bedre sittestilling og brukeren unngår å bruke unødvendige krefter i f.eks. lår eller hofte siden lårstøtten hjelper med å holde bena på plass.

Abduktionsblok

Abduksjonskloss

Støtter en bedre sittestilling. Hvis bena har tendens til å bevege seg innover, kan man med denne kompensere for uønsket trykk på hofte og bekken.

vela-logo

Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss

Tlf: 97 46 55 22
Personvern og informasjonskapsler

       Snarvei
       informasjon

Kvalifisert rådgivning og rask service

RÅDGIVNING
En del av kjernekompetansen hos VELA er rådgivning og deltagelse med testing hos brukeren. Vi bistår terapeuten i å finne stolen som dekker den enkelte brukers behov. Du sikrer at brukeren hjelpes med følger av permanente funksjonsnedsettelser så vel som ved midlertidige rehabiliteringsforløp. Vi setter brukeren i sentrum og rådgir for å finne den beste løsningen. Vi er selvsagt alltid klare til å gi råd og veiledning via telefon, e-post og chat.

RASK RESPONSTID
Service er en av våre kjernekompetanser i VELA. Vi har egne serviceteknikere og samarbeidspartnere over hele landet. Vi har kort responstid på service, reparasjoner og ombygging, og arbeidet kan ofte utføres hos brukeren slik at bruker ikke må være uten stolen sin.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss, Norge 

Telefontider
Tel: 97 46 55 22
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15