Nedsatt funksjon i hender

I HENDER EKSEMPLER PÅ DIAGNOSER FORBUNDET MED DENNE TYPEN FUNKSJONSNEDSETTELSE:

Gikt, karpaltunnelsyndrom, ledd- og senebennelse, Parkinsons sykdom og multippel sklerose
Nedsat funktion i hænder

Nedsatt funksjon i hendene kan komme til uttrykk på mange måter: stivhet i ledd, redusert styrke, redusert mobilitet, nedsatt gripefunksjon og bevegelsesvansker.

Man kan f.eks. oppleve smerter og berøringsforstyrrelser, når man bruker hendene. I slike i tilfeller kan det være vanskelig å betjene stolens funksjoner og å utnytte stolen fullt ut.

Spesielle håndtak for stolens funksjoner er en fordel, da det blir lettere for brukeren å styre og bruke stolens funksjoner uten særlig bruk av finmotorikk eller styrke.

bremse

Forlenget bremsestang og T-bremsegrep

Gir kortere avstand til bremsen. T-bremsegrep gir en større gripeflate, og kan f.eks. betjenes med armen eller håndbaken. Dette er en fordel hvis brukeren mangler finmotorisk gripefunksjon eller har andre utfordringer med å bruke hånden.

Gigtgreb

Giktgrep

Til betjening av stolens funksjoner gjør at det blir lettere for brukeren å betjene grepene med minst mulig bruk av krefter. Giktgrepet er spesielt på den måten at det har en praktisk form ift. å ha redusert styrke i hendene. Disse er også en fordel hvis brukeren har kort rekkevidde, da grepene er plassert nærmere brukeren ved setets kant og ikke under setet.

Elektriske funktioner

Elektriske funksjoner

Som f.eks. brems og høydejustering er en god mulighet ved manglende styrke i hender og armer, da funksjonene kan aktiveres ved et lett trykk. Funksjonsbryterne kan ha flere ulike fasonger alt etter behovet.

Betjening af funktionsgreb

Betjening av funksjonsgrep

Kan plasseres på høyre eller venstre side, f.eks. hvis funksjonen i den ene hånden er betydelig redusert i forhold til den andre. Håndbremsen kan flyttes fra den ene til den andre siden uten bruk av verktøy.

vela-logo

Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss

Tlf: 97 46 55 22
Personvern og informasjonskapsler

       Snarvei
       informasjon

Kvalifisert rådgivning og rask service

RÅDGIVNING
En del av kjernekompetansen hos VELA er rådgivning og deltagelse med testing hos brukeren. Vi bistår terapeuten i å finne stolen som dekker den enkelte brukers behov. Du sikrer at brukeren hjelpes med følger av permanente funksjonsnedsettelser så vel som ved midlertidige rehabiliteringsforløp. Vi setter brukeren i sentrum og rådgir for å finne den beste løsningen. Vi er selvsagt alltid klare til å gi råd og veiledning via telefon, e-post og chat.

RASK RESPONSTID
Service er en av våre kjernekompetanser i VELA. Vi har egne serviceteknikere og samarbeidspartnere over hele landet. Vi har kort responstid på service, reparasjoner og ombygging, og arbeidet kan ofte utføres hos brukeren slik at bruker ikke må være uten stolen sin.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss, Norge 

Telefontider
Tel: 97 46 55 22
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15