Nedsatt koordineringsevne

EKSEMPLER PÅ DIAGNOSER FORBUNDET MED DENNE TYPEN FUNKSJONSNEDSETTELSE:

ALS, apopleksi, CP, leddgikt, hjertesykdommer, bindevevssykdommer, KOLS, Parkinsons sykdom og multippel sklerose

Nedsat koordinationsevne

Manglende koordineringsevne kan føre til utrygghet og gi usikkerhet når brukeren utfører aktiviteter, og kan i verste fall føre til redusert aktivitet, utsettelser eller at man slutter med aktiviteter. 

En arbeids-/ståstøttestol gir sittende trygghet og stabilitet ved gjennomføring av aktiviteter. I sittende stilling vil brukeren f.eks. ikke måtte konsentrere seg om å holde balansen, og vil derfor kunne fokusere kun på aktiviteten. Å kunne koordinere få ting om gangen gir brukeren de beste forutsetningene for mestring av aktiviteter med nedsatt koordineringsevne.

Højde

Elektrisk høydejustering

Hjelper brukeren med å komme seg opp i stående stilling, til å gå inn og ut av stolen og til å oppnå sikker forflytning til/fra seng eller annen stol.

bremse

T-bremsegrep

Forlenger bremsegrepet, slik at brukeren lettere kan nå/få tak på bremsen og få en større gripeflate.

Gigtgreb

Giktgrep

Til betjening av stolens funksjoner gjør at det blir lettere for brukeren å betjene grepene med minst mulig bruk av krefter. Giktgrepet er spesielt på den måten at det har en praktisk form ift. å ha nedsatt koordinasjonsevne. Disse er også en fordel hvis brukeren har kort rekkevidde, da grepene er plassert nærmere brukeren ved setets kant og ikke under setet.

Nakkestøtte

Nakkestøtte

Gir stabilitet og trygghet i sittende stilling, noe som kan gi bedre fokus ift. aktiviteter og læring

Elektriske funktioner

Elektriske funksjoner

På f.eks. brems og høydejustering kan være en mulighet, da dette gir lettere adgang til funksjonen. Den elektriske funksjonen aktiveres med et lett trykk på en bryter, som kan plasseres der hvor det er mest praktisk for brukeren. Bryterne kan ha flere ulike fasonger alt etter behov.

vela-logo

Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss

Tlf: 97 46 55 22
Personvern og informasjonskapsler

       Snarvei
       informasjon

Kvalifisert rådgivning og rask service

RÅDGIVNING
En del av kjernekompetansen hos VELA er rådgivning og deltagelse med testing hos brukeren. Vi bistår terapeuten i å finne stolen som dekker den enkelte brukers behov. Du sikrer at brukeren hjelpes med følger av permanente funksjonsnedsettelser så vel som ved midlertidige rehabiliteringsforløp. Vi setter brukeren i sentrum og rådgir for å finne den beste løsningen. Vi er selvsagt alltid klare til å gi råd og veiledning via telefon, e-post og chat.

RASK RESPONSTID
Service er en av våre kjernekompetanser i VELA. Vi har egne serviceteknikere og samarbeidspartnere over hele landet. Vi har kort responstid på service, reparasjoner og ombygging, og arbeidet kan ofte utføres hos brukeren slik at bruker ikke må være uten stolen sin.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss, Norge 

Telefontider
Tel: 97 46 55 22
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15