Ryggproblematikk

EKSEMPLER PÅ DIAGNOSER FORBUNDET MED DENNE TYPEN FUNKSJONSNEDSETTELSE:

Skiveprolaps, nakkeslengskade, kyfose, osteoporose og skoliose

Rygproblematikker

Ryggproblematikk fører ofte til begrenset bevegelighet og smerter. Dette kan føre til at overskudd til aktiv deltagelse i hverdagen reduseres, og aktiviteter en tidligere har mestret kan virke overveldende og velges derfor bort. 

En arbeids-/ ståstøttestol har stabile armlener som brukeren kan støtte seg på når han eller hun går inn og ut av stolen, noe som gir en myk og rolig overgang. 

ALB-ryggstøtten er en unik ryggstøtte utviklet av VELA, hvor rygg- og korsryggstøtte er todelt. Ryggstøtten gir ergonomisk støtte til både korsrygg og bekken, støtter den naturlige svaien i korsryggen og fremmer en god holdning. Dette kan bidra til å lindre ryggsmerter og samtidig styrke muskulaturen i ryggen.

Højde

Elektrisk høydejustering

Gjør det lettere å gå inn og ut av stolen slik at man unngår rykk/støt når man reiser og setter seg, noe som kan bidra til å redusere risikoen for smerter.

Ryglæn

Rygstøtte

Finnes i ulike fasonger etter hvilket støttebehov man har. Individuelle ryggputer kan også lages med ulike skumtyper.

Nakkestøtte

Nakkestøtte

Gir stabilitet, trygghet og en bedre hvilestilling, slik at man avlaster rygg og nakke, f.eks. ved smerter og tretthet.

Store letløbende hjul

Store lettgående hjul

Gjør det lettere å gå/skyve stolen rundt mens man sitter, slik at man bruker minimalt med krefter.

bremse

Forlenget bremsestang eller t-bremsegrep

Gjør at brukeren lettere kan nå bremsen og ikke må strekke seg eller vri kroppen for å nå den. Ved bruk av t-bremsegrep får man også en større gripeflate.

Elektriske funktioner

Elektriske funksjoner

På f.eks. brems og høydejustering kan være en mulighet, da brukeren kan gi et lett trykk på en bryter og bruke et minimum av krefter på å aktivere funksjonen. Bryteren kan plasseres der hvor det er mest praktisk for brukeren, og kan fås i ulike fasonger - alt etter behov.

vela-logo

Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss

Tlf: 97 46 55 22
Personvern og informasjonskapsler

       Snarvei
       informasjon

Kvalifisert rådgivning og rask service

RÅDGIVNING
En del av kjernekompetansen hos VELA er rådgivning og deltagelse med testing hos brukeren. Vi bistår terapeuten i å finne stolen som dekker den enkelte brukers behov. Du sikrer at brukeren hjelpes med følger av permanente funksjonsnedsettelser så vel som ved midlertidige rehabiliteringsforløp. Vi setter brukeren i sentrum og rådgir for å finne den beste løsningen. Vi er selvsagt alltid klare til å gi råd og veiledning via telefon, e-post og chat.

RASK RESPONSTID
Service er en av våre kjernekompetanser i VELA. Vi har egne serviceteknikere og samarbeidspartnere over hele landet. Vi har kort responstid på service, reparasjoner og ombygging, og arbeidet kan ofte utføres hos brukeren slik at bruker ikke må være uten stolen sin.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss, Norge 

Telefontider
Tel: 97 46 55 22
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15