Tretthet

EKSEMPLER PÅ DIAGNOSER FORBUNDET MED DENNE TYPEN FUNKSJONSNEDSETTELSE:

ALS, fibromyalgi, hjertesykdommer, KOL, multippel sklerose (MS) og muskelsvinn

Udtrætning

Tretthet/redusert utholdenhet er en stor utfordring i hverdagen for mange mennesker med nedsatt funksjonsevne, i tillegg til for eldre mennesker. 

En arbeids-/ståstøttestol gir mulighet for å justere arbeidshøyden. Dermed kan man utføre aktiviteter trygt og med minst mulig bruk av energi. Brukeren bruker ikke unødvendig energi på å stå eller holde balansen, siden stolen gir støtte. Energisparing kan gi brukeren bedre anledning til å gjøre ulike lystbetonte aktiviteter.

Højde

Elektrisk høydejustering

Hjelper brukeren med å komme seg opp i stående stilling, med å gå inn og ut av stolen og trygg forflytning til/fra seng eller annen stol. Elektrisk høydejustering kompenserer for bruk av krefter ved endring av sittehøyde til ulike aktiviteter.

bremse

T-bremsegrep

Gir kortere avstand til bremsen og større gripeflate, noe som gjør at man ikke bruker unødig energi på å betjene den.

Rotation

Seterotasjon

Slik at man unngår å vri kroppen og eventuelle smerter i den sammenheng. Stolen kan roteres innunder f.eks. et bord, slik man ikke behøver å flytte hele stolen. Dermed sparer man energi.

Store letløbende hjul

Store, lettgående hjul

Gjør det lettere å gå/skyve stolen rundt, slik at brukeren kan spare krefter.

Elektriske funktioner

Elektriske funksjoner

På f.eks. brems og høydejustering kan være en mulighet, da brukeren kan gi et lett trykk på en bryter og bruke et minimum av krefter på å aktivere funksjonen. Bryteren kan plasseres der hvor det er mest praktisk for brukeren, og kan fås i ulike fasonger - alt etter behov.

vela-logo

Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss

Tlf: 97 46 55 22
Personvern og informasjonskapsler

       Snarvei
       informasjon

Kvalifisert rådgivning og rask service

RÅDGIVNING
En del av kjernekompetansen hos VELA er rådgivning og deltagelse med testing hos brukeren. Vi bistår terapeuten i å finne stolen som dekker den enkelte brukers behov. Du sikrer at brukeren hjelpes med følger av permanente funksjonsnedsettelser så vel som ved midlertidige rehabiliteringsforløp. Vi setter brukeren i sentrum og rådgir for å finne den beste løsningen. Vi er selvsagt alltid klare til å gi råd og veiledning via telefon, e-post og chat.

RASK RESPONSTID
Service er en av våre kjernekompetanser i VELA. Vi har egne serviceteknikere og samarbeidspartnere over hele landet. Vi har kort responstid på service, reparasjoner og ombygging, og arbeidet kan ofte utføres hos brukeren slik at bruker ikke må være uten stolen sin.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss, Norge 

Telefontider
Tel: 97 46 55 22
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15