Trykkavlastning

EKSEMPLER PÅ DIAGNOSER FORBUNDET MED DENNE TYPEN FUNKSJONSNEDSETTELSE:

Aldersrelatert funksjonsnedsettelse, redusert mobilitet og trykksår

Trykaflastning

Når brukeren sitter mye og lenge i samme stilling, øker risikoen for å utvikle trykkskader. Endring av sittestilling og den rette trykkavlastningen for det belastede området kan være avgjørende ift. utvikling av trykkskade og for at brukeren kan opprettholde hverdagsaktiviteter. 

Det er viktig å være opmerksom på stolens muligheter for setetilt i forhold til å kunne endre trykkfordeling. Bruk av setetilt reduserer risikoen for trykksår.

Højde

Elektrisk høydejustering

Gir hjelp med å gå inn og ut av stolen slik at brukeren unngår støt/rykk når hun eller han reiser og setter seg, noe som kan bidra til å redusere risikoen for dype vevsskader.

Sæde

Seter

Kan spesiallages for den enkelte brukeren med individuell tilpasning ift. problematikk. Dette kan bl.a. gjøres med forskellige typer skum eller snitt i setet, og kan bidra til forebygging. Et plansete gjør det mulig å bruke en trykkfordelende pute fra en annen leverandør.

Armlænspuder

Armlene og armlensputer

I ulike design kan optimere støtte av armer og dermed øke muligheten for avlastning.

Sidehængt benstøtte

Sidemontert benstøtte

Kan avlaste og støtte legg og fot f.eks. ved nedsatt mobilitet, slik at de trykkbelastede/ utsatte områdene kan avlastes eller støttes på en god måte, f.eks. på en motorisert arbeidsstol.

vela-logo

Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss

Tlf: 97 46 55 22
Personvern og informasjonskapsler

       Snarvei
       informasjon

Kvalifisert rådgivning og rask service

RÅDGIVNING
En del av kjernekompetansen hos VELA er rådgivning og deltagelse med testing hos brukeren. Vi bistår terapeuten i å finne stolen som dekker den enkelte brukers behov. Du sikrer at brukeren hjelpes med følger av permanente funksjonsnedsettelser så vel som ved midlertidige rehabiliteringsforløp. Vi setter brukeren i sentrum og rådgir for å finne den beste løsningen. Vi er selvsagt alltid klare til å gi råd og veiledning via telefon, e-post og chat.

RASK RESPONSTID
Service er en av våre kjernekompetanser i VELA. Vi har egne serviceteknikere og samarbeidspartnere over hele landet. Vi har kort responstid på service, reparasjoner og ombygging, og arbeidet kan ofte utføres hos brukeren slik at bruker ikke må være uten stolen sin.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen Norge A/S
Solgaard Skog 4
1599 Moss, Norge 

Telefontider
Tel: 97 46 55 22
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15